Pompoenrisotto met waterkers en pecannoten.

nutriscore
Pompoenrisotto met waterkers en pecannoten
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

470 kcal

Vetten

20.3 g

Verzadigde vetzuren

4.9 g

Koolhydraten

57.7 g

Suikers

3.8 g

Vezels

3.9 g

Eiwitten

12.2 g

Zout

1.9 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snij intussen de pompoen in 2 en verwijder de pitten. Snij de helften in partjes. Meng met de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot glazig. Voeg rijst toe en roerbak kort mee. Voeg 1 L water (voor 4 personen) en het bouillonblokje toe, roer af en toe en laat ± 20 min. zachtjes koken tot de rijst gaar is.

  4. Hou per persoon een partje gebakken pompoen opzij en mix de rest tot puree. Meng de pompoenpuree onder de risotto (voeg eventueel een beetje water toe om de risotto smeuïg te maken). Kruid met peper en zout.

  5. Serveer de risotto met de pompoenpartjes, de waterkers, de kaasschilfers en de pecannoten.