Pokebowl met zalm en broccoli.

nutriscore
Pokebowl met zalm en broccoli
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

660 kcal

Vetten

38 g

Verzadigde vetzuren

10.1 g

Koolhydraten

46.9 g

Suikers

3.5 g

Vezels

8.3 g

Eiwitten

28.3 g

Zout

1.1 g

Bereidingswijze

  1. Kook de rijstmengeling gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 4 min. de broccoli toe. Giet af.

  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de zalm 1 à 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper. Haal van het vuur en laat de vis nog even verder garen in de pan.

  3. Snij het vruchtvlees van de avocado in plakjes en de limoen in partjes.

  4. Verdeel de spinazie, rijst, broccoli en avocado over kommetjes. Verdeel er de zalm over en werk af met een lepeltje Griekse yoghurt. Bestrooi met de pompoenpitten en geef er een partje limoen bij.