Pladijs met frietjes en veldsla.

Pladijs met frietjes en veldsla
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

690 kcal

Vetten

35.5 g

Verzadigde vetzuren

14 g

Koolhydraten

53.2 g

Suikers

6.5 g

Vezels

3.7 g

Eiwitten

37.7 g

Zout

1.5 g

Bereidingswijze

  1. Dep de pladijsfilets goed droog, kruid met peper en zout en wentel door de bloem.

  2. Snipper de sjalot fijn. Doe samen met de slagroom, de vloeibare honing en de azijn in een kommetje en klop op tot een luchtige dressing. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Bak de frietjes zoals aangegeven op de verpakking.

  4. Smelt intussen de boter in een pan en bak de pladijs mooi goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  5. Doe de veldsla in een serveerkom en verdeel er de dressing over.