Peterseliewortelpuree met spiegelei.

nutriscore
Peterseliewortelpuree met spiegelei
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

349 kcal

Vetten

18.1 g

Verzadigde vetzuren

8.1 g

Koolhydraten

24.5 g

Suikers

5.5 g

Vezels

2.1 g

Eiwitten

21 g

Zout

1.4 g

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en de peterseliewortel. Snij in kleine stukken. Hak het bieslook fijn.

  2. Kook de aardappelen en de peterseliewortel samen gaar in lichtgezouten water (± 15 min.). Giet af en stamp tot een smeuïge puree. Meng er de melk en de helft van de boter onder. Kruid met peper.

  3. Smelt de rest van de boter in een braadpan en bak de eieren tot spiegeleieren. Kruid met peper en zout.

  4. Verdeel de puree over de borden. Leg op elk bord 2 spiegeleitjes. Werk af met het fijngesneden bieslook.

Tip
Liever wat meer beet in de puree?

Stamp grof en meng er nog een handvol rucola of jonge spinazie onder net voor het serveren.