Pastaschotel met oesterzwammen en spinazie.

nutriscore
Pastaschotel met oesterzwammen en spinazie
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

721 kcal

Vetten

35.6 g

Verzadigde vetzuren

17.4 g

Koolhydraten

64.7 g

Suikers

2.6 g

Vezels

5.9 g

Eiwitten

32.4 g

Zout

2.9 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 °C.

  2. Scheur de oesterzwammen in repen. Smelt de helft van de boter in een pan en bak de oesterzwammen 5 min. Kruid met peper en verkruimel er de bouillon over.

  3. Doe de pasta in een ovenschaal. Voeg de oesterzwammen en de helft van de spinazie toe en overgiet met 6 dl kokend water (voor 4 personen). Dek af met aluminiumfolie en plaats 30 min. in de oven.

  4. Hak intussen de hazelnoten grof.

  5. Haal de ovenschotel uit de oven, meng er ¾ van de parmezaan, de rest van de boter en de rest van de spinazie onder. Bestrooi met de hazelnoten en plaats nog 5 min. onafgedekt in de oven.

  6. Haal uit de oven en werk af met de rest van de parmezaan en een beetje peper.