Pasta met venkel, tomaten en ricotta.

Pasta met venkel, tomaten en ricotta
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

678 kcal

Vetten

26.3 g

Verzadigde vetzuren

10.1 g

Koolhydraten

78.1 g

Suikers

8 g

Vezels

7.4 g

Eiwitten

28.6 g

Zout

1.9 g

Bereidingswijze

  1. Snij de venkel in de lengte in 4, verwijder de harde kern en snij daarna in fijne stukjes. Hou het venkelgroen opzij voor de afwerking.

  2. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en stoof de venkel 10 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  3. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, laat uitlekken en meng er de rest van de olijfolie onder.

  4. Meng de ricotta met de tomatentapenade en de helft van de kaas. Kruid met zwarte peper en meng onder de pasta samen met de venkel.

  5. Snij de tomaten in 2 en meng onder de pasta. Verdeel over de borden, werk af met de rest van de kaas, het venkelgroen en een draai van de pepermolen.