Pasta alla Norma met aubergine en tomaat.

nutriscore
Pasta alla Norma met aubergine en tomaat
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

653 kcal

Vetten

28.2 g

Verzadigde vetzuren

8.1 g

Koolhydraten

78.1 g

Suikers

7 g

Vezels

4.3 g

Eiwitten

19.6 g

Zout

1.3 g

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  2. Snij intussen de aubergine in blokjes. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de aubergineblokjes ± 10 min. Voeg het knoflook toe en laat nog 1 min. meebakken.

  3. Voeg ook de tomatenblokjes en 50 ml water per persoon toe en laat ± 5 min. sudderen op een middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.

  4. Giet de pasta af en meng onder de saus.

  5. Verdeel over de borden en werk af met stukjes mozzarella en enkele blaadjes basilicum.