Papillot van pladijs met pasta pesto.

nutriscore
c373f7c979f85fc2e55171c4f8d3e571c2067152a57f2aac0d81533b49257e80.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

746.0 kcal

Vetten

20.7 g

Verzadigde vetzuren

4.5 g

Koolhydraten

85.8 g

Suikers

9.2 g

Vezels

9.6 g

Eiwitten

49.4 g

Zout

2.0 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding ( 10 min. )
  1. Halveer de kerstomaten.

  2. Snij de courgette in blokjes van 2 à 3 cm.

  3. Verwijder de harde kern uit de venkel en snij in flinterdunne plakjes. Hou wat van het groen opzij voor de afwerking.

  4. Snij de geschilde wortelen in de lengte in 2 en daarna in stukjes van 3 à 4 cm.

  5. Bereiding ( 15 min. + 15 min. in de oven )
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de venkel, courgette en wortel 5 à 8 min. Kruid met peper en zout.

  8. Neem 4 vellen aluminiumfolie (per 4 personen) en leg er telkens 1 vel bakpapier op. Verdeel er de gestoofde groenten over.

  9. Leg de pladijs en de helft van de kerstomaten op de groenten. Lepel er 1 kl pesto op en kruid met peper en zout. Zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven. (Of leg 15 à 20 min. op de BBQ).

  10. Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er de rest van de pesto onder en de rest van de kerstomaten.

  11. Werk de papillot af met het venkelloof en serveer met de pasta pesto.