One pot pasta pesto met kip, broccoli en zongedroogde tomaten.

One pot pasta pesto met kip, broccoli en zongedroogde tomaten
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

985 kcal

Vetten

42.7 g

Verzadigde vetzuren

14.9 g

Koolhydraten

81 g

Suikers

7.9 g

Vezels

7.5 g

Eiwitten

65.6 g

Zout

2.5 g

Bereidingswijze

  1. Verdeel de broccoli in roosjes.

  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en roerbak de kip 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  3. Overgiet met 8,5 dl water (voor 4 personen) en breng aan de kook.

  4. Voeg de pasta toe, dek af en laat 20 min. sudderen. Roer regelmatig om.

  5. Voeg de broccoli toe en laat nog 4 min. koken. Voeg de room en de pesto toe en breng opnieuw aan de kook.

  6. Snij intussen de zongedroogde tomaten in fijne reepjes.

  7. Verdeel de pasta over de borden, werk af met rucola, zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas.