Mediterraans gebraad met krieltjes en prinsessenbonen.

nutriscore
3e44a0107e387dd5edbcbfdac229efb67379573e9bdf9bf197c45bab32551e1f.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

414 kcal

Vetten

13.2 g

Verzadigde vetzuren

2.4 g

Koolhydraten

26.1 g

Suikers

7.3 g

Vezels

8.9 g

Eiwitten

42.9 g

Zout

2.7 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min.)
  1. Snipper de ui en het look fijn.

  2. Snij de tomaten in 2.

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Bereiding (30 min.)
  5. Meng de kruiden onder de krielaardappelen en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Kook intussen de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  7. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak de sneden 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  8. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het look glazig. Kruid met de tijm, peper en zout.

  9. Roer er de prinsessenbonen en de tomaten onder en laat 3 à 5 min. opwarmen.