Libanees brood met halloumi en courgette.

nutriscore
8ed889a86536d707eecfa55e7ce3b2fb3f9c3318e21f9a45698dbbafa5262592.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

543 kcal

Vetten

26.3 g

Verzadigde vetzuren

13.9 g

Koolhydraten

48.3 g

Suikers

6.8 g

Vezels

5.7 g

Eiwitten

25.7 g

Zout

4.2 g

Bereidingswijze

  1. Snij de aubergines in dunne plakjes en meng de olijfolie, sojasaus en het zout.

  2. Besmeer de aubergines met de marinade en laat 15 min. rusten.

  3. Gril de aubergines 10 à 12 min. op indirect vuur. Gril kort de halloumi en de broden.

  4. Snij de ongeschilde komkommer in schijfjes en smeer de tzatziki op de broden. Leg er veldsla bovenop.

  5. Schik hier de gegrilde aubergine, halloumi en komkommerschijfjes op. Strooi er eventueel sesamzaad over.

Tip
Krokante aubergines

Strooi zout over de aubergineschijfjes, laat een nachtje rusten en dep droog. Het zout trekt het water uit de aubergine en zorgt zo voor een krokantere textuur bij het bakken.