Lente-focaccia
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

639 kcal

Vetten

22.5 g

Verzadigde vetzuren

3.1 g

Koolhydraten

94.7 g

Suikers

2.7 g

Vezels

3.1 g

Eiwitten

12.7 g

Zout

2.2 g

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem en de gist in een kom. Voeg 50 ml olijfolie, 250 ml lauw water en 1 kl zout toe.

  2. Kneed tot een elastisch deeg. Maak een bol en bestrijk met 15 ml olijfolie. Dek af met een propere keukenhanddoek en laat 1 u. rijzen.

  3. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  4. Snij de kerstomaten in twee en de rode ui in schijfjes.

  5. Rol intussen het deeg uit tot een rechthoek van 1 cm dik. Bestrooi met 1/2 kl zout en bestrijk met 15 ml olijfolie.

  6. Leg het deeg op bakpapier en maak een mooie lentetekening met de kerstomaten, het bieslook en de rode ui.

  7. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

De hoeveelheden in dit stappenplan zijn berekend voor 4 personen.