Lemon bars.

Lemon bars
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

220 kcal

Vetten

10.5 g

Verzadigde vetzuren

6.3 g

Koolhydraten

28 g

Suikers

16.9 g

Vezels

0.3 g

Eiwitten

3 g

Zout

0 g

Bereidingswijze

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen en snij in blokjes.

  2. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  3. Meng 175 g bloem (voor 16 porties) met de boter en de suiker. Kneed tot een korrelige massa.

  4. Leg een vel bakpapier in een ovenschaal van 20 op 30 cm en stort er de massa in. Duw mooi aan met de onderkant van een glas. Plaats 15 min. in de oven. Haal uit de oven en laat even afkoelen.

  5. Pers intussen de citroenen. Meng de poedersuiker met de rest van de bloem. Voeg de eieren toe en mix. Voeg het citroensap toe en mix 5 min. tot je een mooie gladde massa krijgt. Giet over het gebak en plaats nog 20 min. in de oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

  6. Snij in 16 stukken.

Tip
The final touch

Bestrooi als ze afgekoeld zijn met poedersuiker.