Kruidengebraad met champignonsaus en zoete-aardappelfrieten.

nutriscore
e7d3b8aee725ab595b15160258054819a7a717e7ca8abbcb3cd7cb93d1ae3d44.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

498.0 kcal

Vetten

25.2 g

Verzadigde vetzuren

11.9 g

Koolhydraten

25.8 g

Suikers

12.5 g

Vezels

6.3 g

Eiwitten

38.7 g

Zout

5.5 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Leg intussen het gebraad in een ovenschaal. Verdeel er 1/3 van de boter in klontjes over. Zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven. Kruid met peper en zout.

  3. Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier en zet in de oven (baktijd: zie verpakking).

  4. Snij intussen de champignons in 4.

  5. Smelt de rest van de boter in een braadpan en stoof de champignons ± 5 min. Kruid met peper en zout. Voeg de tomatenpuree, de room en de dragon toe.

  6. Snij het gebraad in fijne plakjes en serveer met de frietjes, de champignonsaus en de veldsla.