Kippenboutfilets in de oven met groenten en mosterdpuree.

nutriscore
e5583f3e21be61280ada7d25e3b0b9ed72df3e97b830cf7e2774822b480c97a3.jpg

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snij de rode uien in partjes en hak de hazelnoten grof.

  3. Kruid de kippenboutfilet met peper en zout en wrijf in met 1/3 van de olijfolie. Leg in een ovenschaal.

  4. Verdeel er de rode ui en de stoofgroenten rond en meng er de rest van de olijfolie onder. Kruid met peper en zout, strooi er de hazelnoten over en plaats ± 45 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Snij intussen de geschilde aardappelen in stukken, kook 20 min. in lichtgezouten water en giet af. Snipper de peterselie fijn.

  6. Stamp de aardappelen fijn, meng er de boter en de mosterd onder en kruid met peper en zout. Roer er vervolgens de peterselie onder.