Kippenbout op de BBQ met pasta pesto.

nutriscore
Kippenbout op de BBQ met pasta pesto
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

550 kcal

Vetten

32.7 g

Verzadigde vetzuren

6.7 g

Koolhydraten

24.5 g

Suikers

3.3 g

Vezels

2.7 g

Eiwitten

37.9 g

Zout

2.3 g

Bereidingswijze

  1. Pers het knoflook en de limoen.

  2. Meng de olijfolie met het paprikapoeder, het geperste knoflook en het limoensap. Kruid met peper en zout. Wrijf er de kip goed mee in en laat minstens 15 min. marineren. Dit kan ook enkele uren of zelfs de dag vooraf: hoe langer de marinade kan intrekken, hoe meer smaak de kip krijgt.

  3. Bak de kip minstens 15 min. aan elke kant op een goed warme barbecue.

  4. Snij intussen de tomaten in 2 en meng samen met de rucola onder de penne.