Kipbrochette Hawaï met witloofsalade en gebakken aardappelen.

nutriscore
Kipbrochette Hawaï met witloofsalade en gebakken aardappelen
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

406 kcal

Vetten

18.6 g

Verzadigde vetzuren

4.9 g

Koolhydraten

29.8 g

Suikers

10.9 g

Vezels

5.1 g

Eiwitten

27.5 g

Zout

2.9 g

Bereidingswijze

  1. Verhit de helft van de olijfolie in een pan of grill. Bak de kippenbrochettes ± 10 min. tot ze gaar zijn.

  2. Doe de rest van de olijfolie in een andere pan en bak de aardappelen zoals aangegeven op de verpakking.

  3. Pers de sinaasappel. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij fijn. Snij de radijsjes in dunne schijfjes. Meng ze samen met sinaasappelsap tot een frisse salade. Kruid met peper en zout.

  4. Schep de kefir apart in een kommetje om erbij te serveren. Kruid licht met peper en zout.

  5. Schik alles mooi op het bord en werk af met een beetje kefir.

Tip
Een frisse afwerking

Bestrooi de kefir met wat fijngehakte bieslook of peterselie voor een frisse afwerking. Geen fan van kefir? Die kan je makkelijk vervangen door yoghurt, mayonaise of vinaigrette.