Kip in roomsaus met spek en appeltjes.

nutriscore
Kip in roomsaus met spek en appeltjes
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

760 kcal

Vetten

32.5 g

Verzadigde vetzuren

15.2 g

Koolhydraten

54.4 g

Suikers

21.3 g

Vezels

3.1 g

Eiwitten

61.2 g

Zout

1.5 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij de kipfilets middendoor en wikkel rond elk stuk een sneetje gerookt spek. Schik naast elkaar in een ovenschaal.

  3. Snij de ongeschilde appelen in 8 gelijke stukken, verwijder het klokhuis en schik ze tussen de kip. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper. Bak 10 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Doe de aardappelpuree in een ovenschaal en schuif mee in de oven om op te warmen.

  5. Meng de mosterd onder de room en overgiet er de kipfilet mee. Laat nog 20 min. verder garen in de oven.

  6. Snipper de platte peterselie grof en bestrooi er net voor het opdienen de kip mee.