Kalfslapje met champignons en tarwegraantjes.

Kalfslapje met champignons en tarwegraantjes
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

503 kcal

Vetten

15.8 g

Verzadigde vetzuren

8.1 g

Koolhydraten

46.2 g

Suikers

3.7 g

Vezels

5.2 g

Eiwitten

41.4 g

Zout

1.3 g

Bereidingswijze

  1. Verkruimel het bouillonblokje in een kookpot met 2,5 dl water per persoon en breng aan de kook. Kook de graantjes zoals aangegeven op de verpakking.

  2. Smelt intussen de helft van de boter in een pan en bak de champignons 5 min. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout en overgiet met de room. Laat nog 2 min. doorwarmen.

  3. Giet de graantjes af en meng er de groenten en de room onder.

  4. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de kalfslapjes 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  5. Verdeel de graantjes en groenten over de borden, snij de kalfslapjes in schuine stukken en serveer.