Kabeljauw met puree van zoete aardappel en spitskool.

nutriscore
77b9029d0d096e568a7ff3114c218a1b700cd54d93563bbf6cdd48d5e175487c.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

649.0 kcal

Vetten

32.6 g

Verzadigde vetzuren

12.3 g

Koolhydraten

55.9 g

Suikers

17.2 g

Vezels

11.5 g

Eiwitten

27.2 g

Zout

2.3 g

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  2. Snij intussen de spitskool in de lengte in 4, verwijder het harde gedeelte en snipper de rest fijn.

  3. Schil de wortelen en maak er linten van met een dunschiller.

  4. Snij het pepertje in 2 en verwijder de pitjes. Snipper de rest fijn.

  5. Smelt de helft van de boter in een kookpot en stoof het rode pepertje 1 min. Voeg de spitskool en de wortelslierten toe en stoof 10 min. Roer regelmatig om en kruid met zwarte peper, zout en het kerriepoeder. Roer er 1 dl room (voor 4 porties) onder.

  6. Smelt de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de vis mooi goudbruin aan elke kant. Laat nog 3 min. verder garen.

  7. Scheid het eigeel van het eiwit. Stamp de zoete aardappelen fijn, meng er de eidooier, de rest van de room, nootmuskaat, zwarte peper en zout onder.