Kabeljauw-kokossoep.

nutriscore
228c4ff91803a272c578a04c20734c70c1823c50d00cdc0c88683a497b02b7d3.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

356.0 kcal

Vetten

24.4 g

Verzadigde vetzuren

15.1 g

Koolhydraten

8.3 g

Suikers

4.5 g

Vezels

3.6 g

Eiwitten

23.7 g

Zout

1.5 g

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui fijn. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui glazig.

  2. Snij de wortel in fijne stukjes en verdeel de bloemkool in roosjes. Voeg toe aan de ui. Bak 5 min. en voeg de diepgevroren erwten toe.

  3. Doe er de kokosmelk, het water en het bouillonblokje bij. Laat koken tot de wortel gaar is.

  4. Snij intussen de vis in stukjes van 3 cm en voeg toe. Kook ± 4 min.

  5. Pers de limoen en trek de blaadjes van de takjes koriander.

  6. Verdeel de soep over kommetjes en werk af met het limoensap, de koriander en eventueel een snuifje cayennepeper.