Kaasburger met pastinaakfrietjes en appel-selderslaatje.

nutriscore
2ce8bdd091dfa82a6c0829ad9b25ef33b3e6c714a510f8cf8f9d20c64eb8cf0e.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

888.0 kcal

Vetten

50.8 g

Verzadigde vetzuren

13.4 g

Koolhydraten

82.1 g

Suikers

30.4 g

Vezels

8.3 g

Eiwitten

21.7 g

Zout

3.2 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (15 min.)
  1. Schil de pastinaken en snij in frietjes.

  2. Snij de selder in kleine stukjes.

  3. Snij de ongeschilde appelen in dunne staafjes en hak de walnootpitten grof.

  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  5. Bereiding (10 min. + 20 min. in de oven)
  6. Verdeel de pastinaakfrietjes over een bakplaat met bakpapier. Overgiet met de olijfolie. Leg er de kaasburgers op en zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Meng intussen de veldsla met de appelstaafjes, de selder, de noten en de rozijnen. Kruid met peper en zout.

  8. Voor de dressing: verkruimel het bouillonblokje in 4 el warm water (per 4 personen). Voeg de wittewijnazijn en de mayonaise toe.

  9. Serveer de burgers met de frietjes en de salade en werk af met de dressing.