Irish burger met couscous en frisse salade.

nutriscore
7aca05ab54f5c88438269bb2602bdfe38c9f55cd95ba027dc3c6843732b055e0.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

825.0 kcal

Vetten

41.4 g

Verzadigde vetzuren

13.1 g

Koolhydraten

65.7 g

Suikers

13.7 g

Vezels

6.7 g

Eiwitten

43.9 g

Zout

4.3 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min. )
  1. Snij de rode ui in fijne ringen en snipper het look en de platte peterselie fijn.

  2. Verwijder de pitten uit de granaatappel.

  3. Los de kippenbouillon op in 6 dl heet water (per 4 personen).

  4. Bereiding (15 min. )
  5. Overgiet de couscous met de hete kippenbouillon en laat 8 min. afgedekt zwellen. Roer er 1/5 van de olijfolie en de granaatappelpitten onder. Kruid met peper en zout.

  6. Meng de rauwe groenten met de rode ui, 2/5 van de olijfolie, de balsamicocrème, de honing en het look. Kruid met peper en zout.

  7. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de burgers 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel de couscous over een grote schotel, schik er de groentjes op en bestrooi met platte peterselie. Serveer met de Irish burgers.