Ierse ribeye met gegrilde aubergines en bulgur.

nutriscore
e53e8922926547ecc3b457761a813a13b3079d72a1e68123ffabdddfc1518895.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

670.0 kcal

Vetten

39.5 g

Verzadigde vetzuren

11.0 g

Koolhydraten

29.4 g

Suikers

6.3 g

Vezels

10.8 g

Eiwitten

43.9 g

Zout

1.2 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (15 min.)
  1. Snij de aubergines in de lengte in 2 en dan in plakjes van 1 cm. Leg op een propere keukenhanddoek en bestrooi met zout. Laat 5 min. rusten. Dep goed droog.

  2. Snipper intussen de sjalotten fijn en hak de walnoten en de koriander grof.

  3. Haal de pitten uit de granaatappel.

  4. Bereiding (20 min.)
  5. Kook de bulgur gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de aubergines 1 à 2 min. aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Verhit 1/6 van de olijfolie in een grillpan en bak het vlees 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Laat even rusten en snij in schuine repen.

  8. Meng de bulgur met de walnoten, het paprikapoeder, de sjalot, de rest van de olijfolie en de dragonazijn.

  9. Serveer de bulgur met de aubergines en het vlees. Werk af met koriander en granaatappelpitten.