Homemade fishsticks met erwtenpuree.

nutriscore
a639b802cdf053c9f4593b36e0f730699fc8f36634e9283e0e22a7f67af89926.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

502.0 kcal

Vetten

13.5 g

Verzadigde vetzuren

4.6 g

Koolhydraten

50.0 g

Suikers

1.9 g

Vezels

6.4 g

Eiwitten

42.0 g

Zout

1.6 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Pers intussen de 1/2 citroen (per 4 personen) en snij de rest in schijfjes. Hak de muntblaadjes grof.

  3. Snij de vis in repen van 3 bij 8 cm. Dep droog en kruid met zout.

  4. Klop de eieren los met peper en zout in een bord. Meng de bloem met peper en zout in een ander bord en meng de panko, de grana padano, zout en de olie in een derde bord.

  5. Haal de vis door de bloem, de eieren en het pankomengsel. Leg op een bakplaat met aluminiumfolie en zet 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Kook de erwten 1 min. en mix tot een grove puree met peper, zout, het citroensap en de muntblaadjes.

  7. Serveer de fishsticks en de puree met de schijfjes citroen.