Harvest bowl met pompoen en vijgen.

nutriscore
10e0f650346ca1793b6de11735b3c24d75cdfc6a885fa30ff8aa98b5d2858938.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

280.0 kcal

Vetten

20.4 g

Verzadigde vetzuren

7.8 g

Koolhydraten

15.0 g

Suikers

14.7 g

Vezels

3.2 g

Eiwitten

7.5 g

Zout

2.4 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Schil de butternut en snij in blokjes van 2 cm. Meng met 1/4 van de olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  3. Meng de balsamicoazijn met de mosterd, peper en zout. Voeg beetje bij beetje de rest van de olijfolie toe.

  4. Snij de sla en de peterselie fijn. Snij de vijgen in partjes en verbrokkel de kaas. Meng met de geroosterde butternut en voeg de helft van de vinaigrette toe.

  5. Verdeel over kommetjes en werk af met de rest van de vinaigrette.