Groenteburger met lentegroenten en komkommersausje.

nutriscore
Groenteburger met lentegroenten en komkommersausje
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

408 kcal

Vetten

15.8 g

Verzadigde vetzuren

6.8 g

Koolhydraten

43 g

Suikers

10.3 g

Vezels

9 g

Eiwitten

19.1 g

Zout

3.8 g

Bereidingswijze

  1. Snij de slaharten in de lengte in 2.

  2. Snij de ongeschilde komkommer met een dunschiller in lange linten. Hou er per broodje eentje apart voor de afwerking.

  3. Verhit de helft van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de slaharten 2 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Haal de slaharten uit de pan, verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en bak de groenteburgers ± 3 min. aan elke kant.

  5. Snij intussen de radijzen in schijfjes, maar hou er per broodje één opzij met 1,5 cm groen aan.

  6. Verwarm de broodjes zoals aangegeven op de verpakking.

  7. Besmeer de onderkant van de broodjes met de helft van de tzatziki en beleg met de burger, het kaasalternatief, de komkommer, de radijs en de rest van de tzatziki. Sluit het broodje en werk af met een rolletje komkommer en een radijs op een prikker.