Gepocheerd kabeljauwhaasje met spinazie en mousselinesaus.

nutriscore
59c985380e9693689959a7a2db21cb3d71be7d53d38a9650bc661865a2caff3a.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

392.0 kcal

Vetten

23.4 g

Verzadigde vetzuren

12.8 g

Koolhydraten

3.8 g

Suikers

1.4 g

Vezels

2.0 g

Eiwitten

40.8 g

Zout

3.7 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (5 min.)
  1. Scheid het eiwit van het eigeel.

  2. Klop de room op tot yoghurtdikte.

  3. Pluk enkele takjes waterkers.

  4. Bereiding (30 min.)
  5. Los de blokjes visbouillon op in 1,5 L heet water (per 4 personen). Verlaag het vuur zodat de bouillon niet meer kookt en voeg voorzichtig de kabeljauw toe. Laat ± 15 min. pocheren.

  6. Smelt intussen 1/4 van de boter in een kookpot en laat de spinazie lichtjes slinken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Klop de eidooiers los met 2 el water (per 4 personen) in een sauspan en zet op een laag vuur. Klop tot de saus bindt. Haal van het vuur en klop er de rest van de boter beetje per beetje onder tot ze helemaal gesmolten is. Begint de saus te schiften, voeg dan een scheutje room toe. Blijf altijd goed kloppen.

  8. Voeg de opgeklopte room toe en breng op smaak met het citroensap, zwarte peper en zout.

  9. Doe wat mousselinesaus in een diep bord, schik er een hoopje spinazie in en leg er een stukje vis op. Werk af met wat waterkers en garnalen.