Gemarineerde zalmbrochette met ananas.

Gemarineerde zalmbrochette met ananas
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

296 kcal

Vetten

18.2 g

Verzadigde vetzuren

2.7 g

Koolhydraten

11.2 g

Suikers

10.6 g

Vezels

1.7 g

Eiwitten

20.9 g

Zout

0.2 g

Bereidingswijze

  1. Pers de helft van de limoen en snij de rest in partjes.

  2. Mix het sap van de sinaasappel, het sap van de limoen, het knoflook, de olijfolie, 3/4 van de koriander, peper en zout fijn tot een gladde marinade. Laat de zalm hier 30 min. in marineren. Hou de marinade bij.

  3. Snij de paprika en zalm grof.

  4. Steek afwisselend zalm, ananas en paprika op de brochettestokjes. Gril 2 à 3 min. aan elke kant.

  5. Bestrijk met de marinade en bak nog 1 min. extra.

  6. Serveer met een limoenpartje, de rest van de koriander en de rest van de marinade in een potje.