Gehaktbrood met krieken en aardappelen.

nutriscore
Gehaktbrood met krieken en aardappelen
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

720 kcal

Vetten

38.5 g

Verzadigde vetzuren

14.9 g

Koolhydraten

63.9 g

Suikers

33.7 g

Vezels

6.9 g

Eiwitten

25.5 g

Zout

2.5 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de sjalot fijn. Schil de aardappelen en snij in 4.

  2. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de sjalot. Kruid naar smaak met peper en kneed tot een broodje. Vet een ovenschaal in met de boter en leg het vleesbrood erin. Bak ± 35 min. in de oven.

  3. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even drogen op het vuur.

  4. Giet de kriekjes af en vang het sap op in een steelpannetje. Voeg het vanillepoeder toe aan het sap en breng aan de kook. Laat al roerend indikken. Voeg de kriekjes toe en laat mee opwarmen op een zacht vuurtje.

  5. Snij het vlees in plakjes en serveer met de kriekjessaus en de aardappelen.