Gebakken kabeljauw met aardappelpuree en spitskool.

nutriscore
Gebakken kabeljauw met aardappelpuree en spitskool
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

589 kcal

Vetten

30 g

Verzadigde vetzuren

12 g

Koolhydraten

41.7 g

Suikers

2.9 g

Vezels

6.1 g

Eiwitten

34.9 g

Zout

4 g

Bereidingswijze

  1. Snij de spitskool in de lengte in 2. Verwijder het harde gedeelte en snij de rest in fijne reepjes.

  2. Smelt de helft van de boter in een brede kookpot en stoof de spitskool 10 min. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. Bak intussen de spekjes krokant in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Haal uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier.

  4. Kruid de vis met peper en zout en haal door de bloem. Giet het overtollige vet uit de pan en smelt de rest van de boter. Bak de vis 2 à 3 min. mooi goudbruin aan elke kant.

  5. Verwarm de puree zoals aangegeven op de verpakking.

  6. Meng de ricotta en de helft van de spekjes onder de spitskool. Verdeel de puree over de borden, schep er de spitskool naast en leg er de vis bovenop. Werk af met de rest van de spekjes.