Frittata met zoetzure ketchupchips.

nutriscore
d87deebca83d85b011b1f61aa75bc03b0b912022113c4acb16a93eec4c01b0e4.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

504.0 kcal

Vetten

42.6 g

Verzadigde vetzuren

11.0 g

Koolhydraten

10.2 g

Suikers

4.2 g

Vezels

1.1 g

Eiwitten

19.5 g

Zout

1.6 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de ui glazig.

  3. Kluts de eieren en meng met de helft van de zure room.

  4. Verkruimel de chips (hou een beetje apart voor de afwerking) en de kaas.

  5. Snij de lente-uitjes in ringetjes (hou een beetje groen apart voor de afwerking).

  6. Voeg alles toe aan het eiermengsel en kruid met peper en zout. Giet in een beboterde bakvorm.

  7. Zet 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Werk af met het groen van de lente-ui, de rest van de zure room en wat verkruimelde chips.