Ei in de oven met coppa en spinazie.

nutriscore
Ei in de oven met coppa en spinazie
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

204 kcal

Vetten

14.8 g

Verzadigde vetzuren

6.2 g

Koolhydraten

1.5 g

Suikers

1.1 g

Vezels

0.4 g

Eiwitten

16 g

Zout

1 g

Bereidingswijze

  1. Was de spinazie en stoof kort aan in 1/3 van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag.

  2. Smeer de cocottes (of ronde ovenschaaltjes) in met de rest van de olijfolie.

  3. Verdeel de room over de kommetjes en leg het merendeel van de spinazie erin. Kruid naar smaak met peper en zout.

  4. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en breek er voorzichtig de eitjes in.

  5. Plaats de kommetjes in het midden op een bakplaat en laat 10 à 12 min. garen in de oven op 180 °C.

  6. Bak ondertussen de coppa krokant in een pannetje en hak daarna fijn.

  7. Haal de kommetjes uit de oven, verdeel er de coppa over, leg de rest van de spinazie naast de dooier en werk af met fijngesnipperd bieslook.

Tip
Serveertip

Serveer met reepjes geroosterd brood. Ideaal om in je eitje te doppen.