Eendenborstfilet met zoete-aardappelpuree en gewokte groenten.

nutriscore
Eendenborstfilet met zoete-aardappelpuree en gewokte groenten
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

432 kcal

Vetten

9.3 g

Verzadigde vetzuren

2.3 g

Koolhydraten

36.6 g

Suikers

15.2 g

Vezels

10.8 g

Eiwitten

45.1 g

Zout

2.3 g

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappelen, snij in stukken en kook ± 15 min. in lichtgezouten water.

  2. Maak diagonale inkepingen in het vetlaagje van de eendenborst. Verhit een braadpan en bak de eend 10 min. op het vetlaagje. Giet het overtollige vet weg uit de pan, draai om en laat nog eens 10 min. bakken.

  3. Verhit intussen de helft van de olijfolie in een pan met hoge rand, voeg de wokgroenten en de peultjes toe en roerbak 4 min. op een hoog vuur. Voeg de sojasaus toe.

  4. Haal de eend uit de pan (laat rusten onder aluminiumfolie), giet de gevogeltefond in de pan, schraap de braadresten los en laat tot de helft inkoken.

  5. Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn, meng er de rest van de olijfolie onder en kruid met peper en zout. Snipper de koriander fijn.

  6. Snij de eend in schuine sneetjes. Verdeel de zoete-aardappelpuree over de borden en leg er de gewokte groenten op en enkele sneetjes eend bovenop. Werk af met een lepeltje saus en de koriander.