De staf van Sinterklaas.

De staf van Sinterklaas
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

432 kcal

Vetten

16.8 g

Verzadigde vetzuren

10.3 g

Koolhydraten

64.7 g

Suikers

37.3 g

Vezels

0.8 g

Eiwitten

5 g

Zout

0.4 g

Bereidingswijze

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Klop met de suiker tot een glad mengsel.

  2. Meng met de helft van de eieren en de zelfrijzende bloem. Kneed goed.

  3. Wikkel in een vochtige handdoek en laat 30 min. rusten in de koelkast.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Bestrooi intussen je werkblad met bloem en rol het deeg uit. Snij er figuren uit in de vorm van een staf.

  6. Leg op een bakplaat met bakpapier en zet 12 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Splits intussen de rest van de eieren. Klop het eiwit op met de bloemsuiker. Versier er de koekjes mee.