De paaskaastaart.

De paaskaastaart
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

1428 kcal

Vetten

98.1 g

Verzadigde vetzuren

54.8 g

Koolhydraten

119.2 g

Suikers

96.9 g

Vezels

3.6 g

Eiwitten

15.1 g

Zout

0.5 g

Bereidingswijze

    Bereiding (bodem)
  1. Verkruimel de speculaas. Smelt de boter en meng er de speculaaskruimels door.

  2. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier, voeg het speculaasmengsel toe en druk aan. Zet het even in de koelkast tot de vulling klaar is.

  3. Bereiding (vulling)
  4. Doe de roomkaas en de suiker in een kom. Meng tot je een homogene massa krijgt. Voeg het citroensap en de zure room toe en meng opnieuw goed.

  5. Voeg in een aparte kom de room en vanille samen en klop tot je een stevig geheel hebt. Meng hier voorzichtig de roomkaas onder, zodat het mengsel luchtig blijft.

  6. Neem je springvorm met de speculaasbodem uit de koelkast en giet er de vulling bovenop.

  7. Zet het geheel zo’n 12 uur terug in de koelkast. Dek je kaastaart af met keukenpapier of een schone keukenhanddoek.

  8. Werk de volgende dag af met een mengeling van paaseitjes. Of kies stiekem jouw eigen favoriete smaak!

Tip

Zorg ervoor dat de roomkaas en de zure room goed op kamertemperatuur zijn. Dat maakt het kloppen makkelijker.