Curry-bananensoep.

nutriscore
b5e2d6071fe25b4ed6ecea85c042ba380f04febcb9cf44f5bef7f056983d5ca0.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

448.0 kcal

Vetten

30.5 g

Verzadigde vetzuren

15.1 g

Koolhydraten

36.3 g

Suikers

27.9 g

Vezels

5.5 g

Eiwitten

4.3 g

Zout

2.2 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min.)
  1. Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in kleine stukjes.

  2. Snipper de ui en het pepertje fijn.

  3. Los de blokjes kippenbouillon op in 1/2 L heet water (per 4 personen).

  4. Plet de bananen en meng met het citroensap.

  5. Bereiding (25 min.)
  6. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de paprika’s, de ui en het rode pepertje 5 min. Voeg het kerriepoeder en de kippenbouillon toe.

  7. Laat 15 min. koken.

  8. Voeg de bananen en de room toe en laat nog enkele minuten doorkoken.

  9. Haal van het vuur en mix glad.