Couscous met pastinaak, butternut en krokante feta.

nutriscore
Couscous met pastinaak, butternut en krokante feta
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

758 kcal

Vetten

37.6 g

Verzadigde vetzuren

19.5 g

Koolhydraten

71 g

Suikers

9.9 g

Vezels

8.2 g

Eiwitten

29.6 g

Zout

2.6 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Schil de pastinaak en de butternut en snij in staafjes van dezelfde grootte.

  3. Leg de staafjes pastinaak en butternut op een bakplaat met bakpapier, roer er de helft van de olijfolie onder en kruid met peper en zout. Laat ± 25 min. bakken in de voorverwarmde oven. Draai halfweg de baktijd de groentestaafjes om.

  4. Overgiet intussen de couscous met 5 dl heet water (voor 4 personen) en laat 10 min. zwellen met het deksel op de pot. Roer los met een vork, meng er wat olijfolie onder en kruid met peper en zout.

  5. Verdeel de feta in 12 gelijke reepjes. Klop de eieren los met een vork, dompel er de reepjes feta in en haal ze door de panko. Druk lichtjes aan. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de feta goudbruin langs alle kanten.

  6. Verdeel de couscous over de borden en schik er de groentestaafjes en feta-reepjes bij.