Citrus-kerstcupcakes.

nutriscore
Citrus-kerstcupcakes
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

209 kcal

Vetten

12 g

Verzadigde vetzuren

2.4 g

Koolhydraten

22.1 g

Suikers

13.9 g

Vezels

0.3 g

Eiwitten

3 g

Zout

0.2 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Rasp de schil van de citroenen en pers ze. Pers ook de helft van de mandarijntjes.

  3. Doe de margarine (op kamertemperatuur) bij de suiker en meng tot een gladde massa. Klop er dan al roerend 1 voor 1 de eieren onder.

  4. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en meng goed. Voeg het sap en de zeste toe en klop het deeg goed door. Verdeel het deeg over de vormpjes en plaats 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven (prik in het deeg om te checken of de cupcakes gaar zijn).

  5. Maak intussen het glazuur door de bloemsuiker te mengen met enkele druppels water.

  6. Verdeel het glazuur over de afgekoelde cupcakes en bestrooi met pistachenoten. Leg er enkele partjes mandarijn op werk af met mooie kerstprikkers.

Tip
Airfryer

Je kan deze cupcakes ook in de airfryer bakken: bak ze 10 min. op 180 °C en dan 3 min. op 170 °C.