Braadworst met auberginespiesjes en Griekse pasta.

nutriscore
79a67ab74b401d4f9e047c776632759656e86e951bb0d818a72cb83b891aebaf.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

1005.0 kcal

Vetten

61.0 g

Verzadigde vetzuren

23.3 g

Koolhydraten

58.3 g

Suikers

5.5 g

Vezels

5.7 g

Eiwitten

53.0 g

Zout

4.8 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min. )
  1. Snij de aubergines in de lengte in plakken.

  2. Laat de mozzarella uitlekken en snij in stukjes.

  3. Pluk de blaadjes basilicum.

  4. Bereiding (15 min. + 8 min. op de BBQ)
  5. Bestrijk de aubergine met de olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ± 1 min. aan elke kant zodat je mooie grillstrepen krijgt.

  6. Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verdeel de bruschettamengeling over 12 plakjes aubergine samen met de blaadjes basilicum en de mozzarella (per 4 personen). Rol op en prik telkens 3 rolletjes op een brochettestokje.

  8. Snij de rest van de gegrilde aubergines in reepjes en meng samen met de pesto en de rucola onder de Griekse pasta.

  9. Bak de worsten 4 min. en de auberginebrochettes 2 min. aan elke kant.