Balletjes met wortelcrème en srirachasaus.

nutriscore
5d4d8de39e30326ff007cf021d4fddebf8a07e572f5285c7f34586564d5be62e.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

556.0 kcal

Vetten

39.0 g

Verzadigde vetzuren

16.1 g

Koolhydraten

25.4 g

Suikers

23.9 g

Vezels

3.5 g

Eiwitten

24.3 g

Zout

5.3 g

Bereidingswijze

  1. Kruid het gehakt met peper, 1/2 van het zout, en het gemberpoeder. Rol 8 balletjes (per 4 personen).

  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de balletjes aan alle kanten gaar.

  3. Kook intussen de wortelblokjesmix gaar zoals aangegeven op de verpakking. Mix fijn met de boter, 1/3 van de rijstazijn en de rest van het zout.

  4. Plet het teentje look en meng met de sojasaus, de resterende rijstazijn, de honing, de sesamolie en de chilisaus. Verwarm 5 min. in een steelpan op een laag vuur.

  5. Serveer de balletjes en de wortelcrème met de saus en werk af met de peterselie.