Ardens gebraad met pasta en lentegroenten.

nutriscore
Ardens gebraad met pasta en lentegroenten
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

885 kcal

Vetten

27.8 g

Verzadigde vetzuren

11.1 g

Koolhydraten

81.2 g

Suikers

8.3 g

Vezels

8.5 g

Eiwitten

73.5 g

Zout

4.2 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Leg het gebraad in een ovenschaal en bestrijk met 1/3 van de olijfolie. Bak ± 60 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Snij ondertussen de aspergepunten in 3 en de lente-uitjes in fijne ringetjes (hou het wit en groen apart). Snipper het knoflook fijn.

  4. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en bak het wit van de lente-ui en het knoflook 1 min.

  5. Roer er de asperges en boontjes onder en overgiet met de room. Kruid met peper en zout. Laat ± 8 min. koken.

  6. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Meng de groenten onder de pasta en bestrooi met het groen van de lente-ui. Serveer met sneetjes Ardens gebraad.