Ardens gebraad met lentegroenten en aardappelgratin.

nutriscore
Ardens gebraad met lentegroenten en aardappelgratin
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

603 kcal

Vetten

31.1 g

Verzadigde vetzuren

20.5 g

Koolhydraten

31.2 g

Suikers

9.6 g

Vezels

6.3 g

Eiwitten

46.6 g

Zout

4.1 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Leg het gebraad in een ovenschaal en plaats in de voorverwarmde oven. Zet er na 25 min. de aardappelgratin bij en laat beide samen nog 20 min. verder garen.

  3. Doe de pepersaus in een klein ovenschaaltje en plaats helemaal op het einde ook even mee in de oven om op te warmen.

  4. Snipper intussen de uien fijn en schil de asperges. Dat doe je van net onder het kopje naar de voet. Verwijder het harde gedeelte aan de onderkant van de asperges en snij de rest in stukjes van ± 3 cm.

  5. Verhit de boter in een pan en bak de ui en de aspergestukjes 2 à 3 min. Voeg de diepgevroren erwten en worteltjes toe en laat nog 10 à 15 min. stoven op een matig vuur. Kruid met peper en zout.

  6. Haal het gebraad uit de oven en laat het 5 min. rusten onder aluminiumfolie.

  7. Snij het gebraad in plakjes en serveer met de groenten, de aardappelgratin en de pepersaus.

Tip
Of met gratin uit diepvries

Ook makkelijk: kies voor gratin dauphinois uit de diepvries. Zo kan je precies zoveel porties uithalen als je nodig hebt. Superhandig!

Tip
Ander sausje?

Liever een ander sausje? Ook bearnaise- of champignonsaus smaakt heerlijk bij dit gerecht.