Appel pavlova.

nutriscore
8ad0e00c3af5dfe16e70bf6c2d67f2abfd3ecf374f6f90ebf0e798fb4a4185c6.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

411.0 kcal

Vetten

9.1 g

Verzadigde vetzuren

2.3 g

Koolhydraten

74.0 g

Suikers

69.5 g

Vezels

0.8 g

Eiwitten

8.0 g

Zout

0.1 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 120 °C.

  2. Scheid de eiwitten van het eigeel. Klop de eiwitten goed stijf met een mixer en voeg dan lepel per lepel de kristalsuiker toe.

  3. Voeg de maïzena en het citroensap toe en klop nog 2 min. goed door.

  4. Bedek een bakplaat met bakpapier en spuit daarop 4 toefjes (per 4 personen) van het beslag. Maak in het midden een kuiltje.

  5. Bak 1,5 u. in de voorverwarmde oven. Laat ± 2 u. volledig afkoelen in de oven met de deur op een kier. Haal pas uit de oven als de gebakjes volledig droog zijn.

  6. Snij de ongeschilde appelen in dunne partjes en hak de pistachenoten grof.

  7. Bedruppel de pavlova met de ahornsiroop en leg de appelpartjes er in een waaier op.

  8. Bestrooi met de bloemsuiker en de pistachenoten.