Aardappeltwisters
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

154 kcal

Vetten

0.7 g

Verzadigde vetzuren

0.1 g

Koolhydraten

31.2 g

Suikers

0.4 g

Vezels

2 g

Eiwitten

4.8 g

Zout

1 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de friteuse op 180 °C.

  2. Schil de aardappelen en leg ze een per een tussen 2 houten lepels. Maak eerst rechte inkepingen in de aardappel met een scherp mes tot tegen de houten lepels. Draai vervolgens de aardappel om en maak nu schuine inkepingen met het mes tot tegen de houten lepels.

  3. Prik de aardappel in de lengte op een brochettestokje en trek voorzichtig open.

  4. Doe de bloem, de helft van het paprikapoeder en peper en zout in een bord en meng goed. Bestrooi hiermee de aardappelen: zorg dat de aardappel overal goed gekruid is.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Leg de aardappelen (max. 2 tegelijkertijd) 3 min. in de friteuse (tot ze bovendrijven). Laat even uitlekken op keukenpapier en bestrooi met de rest van het paprikapoeder, peper en zout. Werk af met de peterselie.