Eco-twist: milieubewust kiezen dankzij de Eco-score.

Bijgewerkt op 02/05/2023

De Eco-twist, da’s met enkele kleine aanpassingen je favoriete gerechten milieubewuster klaarmaken. Dat doe je door op de Eco-score te letten. Kies je voor producten met Eco-score A en B, dan heb je een kleinere impact op het milieu. En daarvoor hoef je je recepten niet eens totaal om te gooien. Geef jij je gerechten ook een Eco-twist, door ingrediënten met een lagere milieu-impact te kopen?

Balletjes in tomatensaus met een Eco-twist

Ook de klassieker ‘balletjes in tomatensaus’ kan je gemakkelijk
ecologischer klaarmaken. Kies voor groenteballetjes en tomatenpuree uit blik met
Eco-score A. Lekker ... én milieubewuster!

Gemakkelijker ecologisch koken

De Eco-score is een code die je meer vertelt over de milieu-impact van een product. Wordt het milieuvriendelijk geproduceerd? Komen er schadelijke stoffen vrij bij het productieproces? Of doet de landbouwer die een van de basisingrediënten aanlevert net een extra inspanning om de milieu-impact te beperken?

Dankzij de Eco-score kan je gemakkelijk ecologischer koken en leven. En da’s dan weer goed voor ons allemaal! Gooi die A’s en B’s maar in je kar! 😉

Onze duurzame initiatieven

Benieuwd wat Colruyt Group nog meer doet voor een duurzamere wereld? Neem een kijkje in onze initiatieven.


Dit initiatief draagt bij tot stap voor stap

Dankzij de Eco-score weten wij welke producten we nog kunnen verbeteren en hoe we ons assortiment duurzamer kunnen maken. En jij kan makkelijk bewuste keuzes maken op basis van transparante, betrouwbare informatie. Zo dragen we samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.

Meer info over stap voor stap