Zeetong met asperges, wortelen en kruidensausje.

nutriscore
0bdde150b0db11458eaaea49cf31078b494507496a1e1673dc9ec9ddde220eec.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

567.0 kcal

Vetten

24.0 g

Verzadigde vetzuren

14.2 g

Koolhydraten

41.2 g

Suikers

10.0 g

Vezels

6.6 g

Eiwitten

38.1 g

Zout

2.8 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min. )
  1. Snipper de sjalot fijn.

  2. Dep de gegrilde paprika droog en snij in blokjes.

  3. Schil de wortelen en snij ze in staafjes van ± 5 cm lang.

  4. Bereiding (20 min. )
  5. Kook de wortelstaafjes 4 min. in lichtgezouten water. Voeg de laatste minuut de aspergepunten toe. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  6. Warm de puree op in een kookpot op een zacht vuur. Roer regelmatig om.

  7. Smelt 1/3 van de boter in een kookpot en stoof de wortelen en de asperges 3 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Smelt 1/3 van de boter in een steelpannetje en stoof de sjalot en de paprika 3 min. Kruid met zwarte peper en zout en overgiet met de witte wijn. Laat inkoken tot de witte wijn bijna helemaal verdampt is. Voeg de Boursin toe en laat 2 min. opwarmen. Mix fijn.

  9. Dep de tong goed droog, kruid met peper en zout en haal door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf.

  10. Smelt de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak ± 2 min. aan elke kant.

  11. Schep de puree op het bord en trek open met de bolle kant van een lepel. Verdeel er de groenten over en leg daarop de vis. Werk af met de microgroenten en enkele druppels saus.