Zalm in de oven met venkel en citrusvruchten.

nutriscore
a628210b604d1ff91c8521bc90aa8ccbfef3ad249abb5d8b15de5a713d73f614.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

642.0 kcal

Vetten

32.2 g

Verzadigde vetzuren

6.2 g

Koolhydraten

33.7 g

Suikers

9.4 g

Vezels

4.7 g

Eiwitten

51.4 g

Zout

1.4 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (15 min. )
  1. Snij de rode paprika in de lengte in 2, verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten. Snij in reepjes.

  2. Snij de venkel in de lengte in 4 en verwijder het harde uiteinde. Hou wat groen opzij voor de afwerking en snipper fijn. Snij de venkel heel fijn met de mandoline.

  3. Snij de sinaasappelen en de citroen in schijfjes en vang het sap op.

  4. Snipper de platte peterselie fijn.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding (10 min. + 25 min. in de oven)
  7. Verdeel de venkel en de paprika over een ruime ovenschaal en meng er de helft van de peterselie, de helft van de olijfolie en het sap onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Verdeel er de helft van de citroen en de helft van de sinaasappel over. Leg er de zalm bovenop en kruid met zwarte peper en zout. Besprenkel met nog 1/4 van de olijfolie.

  9. Verdeel er de rest van de sinaasappel en citroen over en bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Kook intussen de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken. Meng er de rest van de olijfolie, de rest van de peterselie en de helft van het venkelgroen onder.

  11. Roer de zure room los en kruid met zwarte peper. Schep op elk bordje een schepje room en werk af met de rest van het venkelgroen.