Tortilla’s met gefrituurde oesterzwammen en pindasaus.

nutriscore
9a6862aa5b4ce265f02eb0de864a18b57fd905cc09fcc3bb94a66bd14262a14e.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

536.0 kcal

Vetten

35.4 g

Verzadigde vetzuren

5.0 g

Koolhydraten

39.0 g

Suikers

4.2 g

Vezels

4.3 g

Eiwitten

13.3 g

Zout

2.7 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min.)
  1. Pers de teentjes look.

  2. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers hem.

  3. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en de radijzen in schijfjes.

  4. Hak de koriander grof.

  5. Trek de oesterzwammen uit elkaar in lange reepjes.

  6. Bereiding (30 min.)
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot samen met het look en de laurier. Laat opwarmen tot het look goudgeel wordt.

  8. Frituur de oesterzwammen in verschillende keren 6 à 8 min. tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Kruid met de limoenzeste, het paprikapoeder, peper en zout.

  9. Meng de pindakaas met de mayonaise en de sambal.

  10. Warm de tortilla’s op in de pan of in de microgolfoven. Bestrijk met de saus en beleg met de zwammen, de avocadoblokjes en de radijzen. Werk af met de koriander en wat limoensap.