Rijstpannetje met champignons en gebakken zeebaarsfilet.

nutriscore
1008e971cb21f056b8ae1b68838c1b94f1e2034c05146aeb4e8811fede10932d.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

615.0 kcal

Vetten

26.2 g

Verzadigde vetzuren

7.0 g

Koolhydraten

47.9 g

Suikers

2.6 g

Vezels

3.4 g

Eiwitten

45.2 g

Zout

5.4 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (5 min. )
  1. Snipper de ui en het look fijn.

  2. Bereiding (30 min. )
  3. Verhit 1/4 van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het look glazig.

  4. Voeg de rijst toe en meng goed. Verkruimel er het bouillonblokje over en overgiet met 7,5 dl water (per 4 personen). Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  5. Verhit intussen 1/4 van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignons 5 min. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg toe aan de rijst en meng er de parmezaan onder.

  6. Verhit 1/4 van de olijfolie in dezelfde pan en bak de zeebaarsfilets 2 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Meng de rucola met de wittewijnazijn en de rest van de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Verdeel de rijst over de borden en leg er de zeebaars bovenop. Serveer met de rucola.